Bespaar duizenden euro’s met een budgetcoach voor werknemers

Maar liefst 62 procent van de werkgevers heeft werknemers met financiële problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nibud. Een fulltime werknemer met een modaal salaris die in financiële problemen verkeert, kost een werkgever al snel 13.000 euro per jaar.

Heb je werknemers met financiële problemen? Vraag dan een gratis gesprek aan met mij.

058 – 202 71 06

person using laptop computer holding card

Waarom een werknemer met schulden geld kost

Een werknemer met schulden kost jou als werkgever dus geld. Veel geld. Vooral de kosten die loonbeslag, verzuim en productiviteitsverlies meebrengen, doen het bedrag snel oplopen. Daarnaast is er een verhoogd risico op diefstal en fraude. En vergeet niet dat werknemers met schulden vatbaar zijn voor chantage en omkoping.

Werkgevers niet bewust van gevaren

Helaas zijn veel werkgevers zich niet bewust van deze hoge kosten en risico’s. Ruim de helft (57%) van de Nederlandse werkgevers geeft in het Nibud-onderzoek aan dat een werknemer met schulden geen groot risico is voor de organisatie. Dat terwijl een werknemer met schulden wel degelijk veel schade kan toebrengen, zeker bij kleine organisaties.

Reik werknemers een helpende hand

Weet je van financiële problemen onder het personeel, of heb je een vermoeden? Reik je werknemer de helpende hand door hem of haar een budgetcoach voor te stellen.

Als budgetcoach breng ik allereerst de administratie van de werknemer op orde en kijk ik waar we snel kunnen bezuinigen. Vaak lopen er ‘onnodige’ abonnementen en contracten die veel goedkoper kunnen. Vervolgens geef ik inzicht in het inkomsten- en uitgavenpatroon en spreken we een vervolgtraject af, bijvoorbeeld in de vorm van budgetbeheer.

Gaandeweg het traject leert de cliënt zijn eigen financiën verstandig te beheren.

Hoge kosten en risico’s voorkomen

Met het inschakelen van een budgetcoach blijven de kosten van een werknemer met geldproblemen beperkt tot een fractie van de kosten wanneer er niets gebeurt. Niet alleen de kosten voor loonbeslag, verzuim, productiviteitsverlies, diefstal en mogelijke chantage blijven je bespaart, ook de inzet van een duur reïntegratiebedrijf blijft zo overbodig.

Dit kan Budgetcoach 058 voor jou als werkgever betekenen