Wat is een budgetcoach en wat doet hij?

Een budgetcoach is een vertrouwenspersoon die je helpt met het beheren van je financiën. Een budgetcoach wordt ingeschakeld bij (dreigende) financiële problemen, maar is er ook voor mensen die om andere redenen graag financiële hulp willen. Bijvoorbeeld bij scheiding, werkloosheid, psychische problemen of behoefte aan structuur. Kortom: een budgetcoach is er voor iedereen.

Vraag nu een gratis gesprek aan

Orde, inzicht en rust

Als budgetcoach breng ik allereerst je administratie op orde. Ik geef je helder inzicht in je inkomsten en uitgaven en breng prioriteiten aan. Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat je zorgeloos kunt blijven wonen. Ook kijken we waar direct op bespaard kan worden. Dat geeft al veel rust. Vervolgens spreken we samen een traject af om je financiën op de rails te krijgen en te houden. Gaandeweg dit traject leer ik je goed omgaan met je financiën, zodat je het uiteindelijk zelf kunt.

Budgetbeheer

Budgetbeheer is het laten beheren van je geld door een budgetcoach. Het is een effectieve methode om schulden af te lossen. We openen een aparte rekening op jouw naam, waartoe ik als budgetcoach toegang heb. Op deze rekening laten we voortaan je inkomen storten. Daarvan betalen we de vaste lasten. Denk aan huur, water, gas/licht en de belangrijkste verzekeringen. Het geld dat je nodig hebt voor boodschappen maak ik over naar je eigen rekening. Zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld geen impulsaankopen doet. Uiteraard doen we alles in goed overleg en blijf jij uiteindelijk de baas over je geld.

Als ik je budget beheer, blijf jij de baas over je geld

Wat kost een budgetcoach in Leeuwarden?

Het inschakelen van een budgetcoach kost geld. Dat klinkt misschien gek: geld vragen van mensen die financiële hulp nodig hebben. Maar je moet het zien als een investering in een gezonde financiële toekomst. Doordat ik je financiën op de rails help, zal je al op korte termijn geld gaan besparen. Veel meer dan dat je voor mij kwijt bent. Denk alleen al aan de kosten van aanmaningen, deurwaarders, rood staan en impulsaankopen.

Schuldhulpverlening Gemeente Leeuwarden

Zoals je misschien weet, biedt de Gemeente Leeuwarden ook schuldhulpverlening aan. Is een schuldhulpverlener van de gemeente dan hetzelfde als een budgetcoach? Niet helemaal. Ten eerste hoef je niet per se schulden te hebben voor het inschakelen van een budgetcoach zoals ik. Ten tweede moet je voor het inschakelen van een schuldhulpverlener van de Gemeente Leeuwarden aan bepaalde eisen voldoen. Ik stel geen eisen.

Doordat ik je financiën op de rails help, zal je al op korte termijn geld gaan besparen.

Schuldsanering? Ik kan je begeleiden

Bij schuldsanering wordt aan jou een lening verstrekt door de Gemeentelijke Kredietbank (GKB Leeuwarden). Deze lening noemen we een saneringskrediet. Hiermee worden schuldeisers afbetaald. De lening plus rente moet je binnen 3 jaar terugbetalen aan de GKB.

Als budgetcoach kan ik jou begeleiden tijdens je schuldsanering. Samen zorgen we ervoor dat je schuldendossier in orde komt, zodat we dit kunnen aanbieden aan het dichtstbijzijnde sociale wijkteam in Leeuwarden. Ook kan ik je begeleiden bij de lening die je krijgt van het GKB.

Ik werk volgens het Nibud

Het Nibud is hét landelijke kenniscentrum als het gaat om ‘de huishoudportemonnee’ van Nederlanders. Ik beschik over een Nibud-certificaat en werk altijd volgens de richtlijnen van dit kenniscentrum.

Start nu met het oplossen van je financiële problemen.

Vraag nu een gratis gesprek aan